Skip to main content

Project Marytgen

Algemene informatie


  • Laatst bijgewerkt op:
    12 januari 2024

In april 2022 hebben zowel Sint Agnes woning stichting als aannemer Van Braam Minnesma uit Wormerveer een bouwteamovereenkomst ondertekend voor het uitwerken van het mooie duurzame ontwerp van architect Marcel Heijmans van studio Architectura.
Op de mooie locatie op korte loopafstand van het centrum komen 24 levensloopbestendige, duurzame woningen. Elk appartement krijgt 2 slaapkamers, een balkon en alle ruimtes zullen rolstoel toegankelijk zijn. Op de begane grond bevinden zich de bergingen. De meeste appartementen zijn plusminus 74 m2 en vallen binnen de sociale huurgrens. De verwarming is gasloos door middel van bodemwarmte en op het dak komen zonnepanelen.
Het complex wordt 3 verdiepingen hoog met op de hoek Maerten van Heemskerckstraat en Carel van Manderstraat een accent door middel van een 4e verdieping van 2 appartementen. Het kantoor voor Sint Agnes woning stichting komt op de begane grond op de hoek met de Carel van Manderstraat.
Achter het complex is een eigen parkeerterrein voor de bewoners en hun bezoekers. Het groen aan de voorzijde van de Maerten van Heemskerckstraat en op de hoek met de Jan van Scorelstraat blijft behouden. Verder is er aandacht voor natuurinclusief bouwen. Onder de bestrating van het parkeerterrein komt waterberging voor opvangen van regenwater en er worden voorzieningen opgenomen voor vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen.

Laatste nieuws

De loting is afgerond, de uitslag vindt u op onze startpagina. Half juni starten de gesprekken met de eerste kandidaten en mogen zij een keuze maken voor hun woning.
De bouw gaat voorspoedig. Het hoogste punt is bijna bereikt en de eerste kozijnen zijn al geplaatst. Door de mannen op de bouwplaats wordt netjes gewerkt en wij volgen de ontwikkelingen vanaf de overkant.

                         

Informatiefilm


Plattegrond