• Project Marytgen

    Project Marytgen

    Nieuwbouw appartementen op hoek Maerten van Heemskerckstraat en Carel van Manderstraat.

Project Marytgen

Algemene informatie


  • Laatst bijgewerkt op:
    29 maart 2023

In april 2022 hebben zowel Sint Agnes woning stichting als aannemer Van Braam Minnesma uit Wormerveer een bouwteamovereenkomst ondertekend voor het uitwerken van het mooie duurzame ontwerp van architect Marcel Heijmans van studio Architectura.
Op de mooie locatie op korte loopafstand van het centrum komen 24 levensloopbestendige, duurzame woningen. Elk appartement krijgt 2 slaapkamers, een balkon en alle ruimtes zullen rolstoel toegankelijk zijn. Op de begane grond bevinden zich de bergingen. De meeste appartementen zijn plusminus 74 m2 en vallen binnen de sociale huurgrens. De verwarming is gasloos door middel van bodemwarmte en op het dak komen zonnepanelen.
Het complex wordt 3 verdiepingen hoog met op de hoek Maerten van Heemskerckstraat en Carel van Manderstraat een accent door middel van een 4e verdieping van 2 appartementen. Het kantoor voor Sint Agnes woning stichting komt op de begane grond op de hoek met de Carel van Manderstraat.
Achter het complex is een eigen parkeerterrein voor de bewoners en hun bezoekers. Het groen aan de voorzijde van de Maerten van Heemskerckstraat en op de hoek met de Jan van Scorelstraat blijft behouden. Verder is er aandacht voor natuurinclusief bouwen. Onder de bestrating van het parkeerterrein komt waterberging voor opvangen van regenwater en er worden voorzieningen opgenomen voor vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen.

Laatste nieuws

De sloopwerkzaamheden zijn bijna afgerond en het terrein ligt er leeg bij. Op de vleermuispaal na die tijdelijke huisvesting voor de waargenomen vleermuizen moet waarborgen tot ook hun definitieve nieuwe woningen zijn opgeleverd.
Vanaf eind november worden de boringen voor de bodemwarmte uitgevoerd. Deze boringen gaan vooraf aan de heiwerkzaamheden.
Week 50 start de firma Vroom funderingstechnieken met het boren en vervaardigen van de betonschroefpalen. De keuze voor betonschroefpalen is gemaakt om de omliggende bestaande bebouwing niet te belasten met zware trillingen en hiermee het risico op schade te minimaliseren.
In de loop van 2023 zal de bouw steeds meer vorm gaan krijgen en rond einde 2023 hopen wij het gebouw in gebruik te kunnen nemen.

Omstreeks 31 maart 2023 zal de verhuurbrochure en de aanmeldprocedure op onze website vermeld worden. Ook verdere informatie omtrent de huurprijzen en afwerking van de woningen wordt dan bekend gemaakt.
Pas wanneer de verhuurbrochure én de aanmeldprocedure online staan is aanmelding voor dit project mogelijk. Heeft u interesse in dit project? Houdt u dan onze website in de gaten.

Informatiefilm


Plattegrond


Inschrijven


U kunt zich aanmelden voor loting van dit project. Via de knop Inschrijfformulier aan de rechterzijde kunt u zich aanmelden.

Op de pagina van het inschrijfformulier vindt u tevens de voorwaarden die van toepassing zijn.

De aanmeldprocedure voor de loting sluit op 14 mei 2023.
Sint Agnes Woning Stichting